Zapraszamy do zapoznania się z przygotowanymi w ramach projektu Sektorowa Rada ds. Kompetencji dokumentami:
Tytuł raportu | Data publikacji | Autor | Instytucja | Link |
---|---|---|---|---|
Regulacja zasad współpracy przedsiębiorców ze szkołami branżowymi kształcącymi dla potrzeb gastronomii | Listopad 2020 | dr Mariusz Barczak | Wyższa Szkoła Gospodarki | Pobierz raport |
Regulacja zasad współpracy przedsiębiorców ze szkołami branżowymi kształcącymi dla potrzeb organizacji turystyki | Listopad 2020 | dr Mariusz Barczak | Wyższa Szkoła Gospodarki | Pobierz raport |
Regulacja zasad współpracy przedsiębiorców ze szkołami branżowymi kształcącymi dla potrzeb hotelarstwa | Listopad 2020 | dr Mariusz Barczak | Wyższa Szkoła Gospodarki | Pobierz raport |
Systemy certyfikacji w turystyce krajowej i międzynarodowej - Aktualizacja raportu z 2017 r. nt. | Listopad 2020 | dr Bartłomiej Walas | Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii Sucha Beskidzka | Pobierz raport |
Monitorowanie zmianprzepisów prawnych i regulacji dotyczących sektora turystyki oraz edukacji - z uwzględnieniem regulacji antykryzysowych | Listopad 2020 | mgr Agnieszka Borek | Pobierz raport | |
Bariery współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie zawodowym i średnim dla potrzeb branży hotelarskiej | Grudzień 2018 | Andrzej Stankiewicz | Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu | Pobierz raport |
Bariery współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie zawodowym i średnim dla potrzeb branży organizacji turystyki | Grudzień 2018 | Małgorzata Wietrzycka | Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu | Pobierz raport |
Bariery współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie zawodowym i średnim dla potrzeb branży gastronomicznej | Grudzień 2018 | Ewa Wasilewska | Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu | Pobierz raport"https://ssl-kolegia.sgh.waw.pl/pl/KGS/projekty/Documents/RAPORT%20-%20gastronomia%2030.11.2019.pdf" rel="noopener" target="_blank">Pobierz raport |
Analiza czeskiego systemu certyfikacji w zakresie usług turystycznych jako narodowego turystycznego certyfikatu ze szczególnym uwzględnieniem wymagań kompetencyjnych osób zaangażowanych w proces tworzenia i funkcjonowania na rynku turystycznym | Listopad 2019 | dr Bartłomiej Walas | Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii Sucha Beskidzka | Pobierz raport |
Regulacje prawne UE dotyczące kształcenia kadr na poziomie średnim i wyższym dla potrzeb branż turystycznych i ich wpływ na regulacje dotyczące kształcenia w Polsce | Grudzień 2019 | mgr Agnieszka Borek | Pobierz raport | |
Badanie opinii pracodawców na temat obecnych i przyszłych kompetencji pracowników w sektorze turystyki | Październik 2019 | dr Tadeusz Burzyński | Instytut Turystyki w Krakowie | Pobierz raport |
Bariery we współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie wyższym dla potrzeb branży hotelarskiej | Październik 2019 | dr Mariusz Barczak | Wyższa Szkoła Gospodarki | Pobierz raport |
Bariery we współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie wyższym dla potrzeb branży gastronomicznej | Październik 2019 | dr Mariusz Barczak | Wyższa Szkoła Gospodarki | Pobierz raport |
Bariery we współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie wyższym dla potrzeb branży organizacji turystyki | Październik 2019 | dr Mariusz Barczak | Wyższa Szkoła Gospodarki | Pobierz raport |
Prawne ramy nabywania kwalifikacji dla potrzeb branż turystycznych. Ocena istniejącego stanu i propozycje zmian. Część II - Ramy prawne kwalifikacji na poziomie wyższym | Grudzień 2018 | mgr Agnieszka Borek, dr Karol Świtaj | Szkoła Główna Handlowa | |
Prawne ramy nabywania kwalifikacji dla potrzeb branż turystycznych. Ocena isteniejacego stanu i propozycje zmian. Część I - Ramy prawne kwalifikacji na poziomie zawodowym i średnim | Wrzesień 2017 | mgr Agnieszka Borek, dr Karol Świtaj | Szkoła Główna Handlowa | Pobierz raport |
Analiza badań rynku pracy w turystyce i identyfikacja luk badawczych wraz z propozycjami badań uzupełniających | Czerwiec 2017 | dr hab. prof. SGH Magdalena Kachniewska mgr Anna Para | Szkoła Główna Handlowa | Pobierz raport |
Raport z badań: „Bariery we współpracy przedsiębiorców zes zkołami kształcącymi kadry na poziomie wyższym dla potrzeb branży organizacji turystyki”
Raport z badań: „Bariery we współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie wyższym dla potrzeb branży gastronomicznej”
Raport z badań: „Bariery we współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie wyższym dla potrzeb branży hotelarskiej”
Badanie opinii pracodawców na temat obecnych i przyszłych kompetencji pracowników w sektorze turystyki
Bariery współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie zawodowym i średnim dla potrzeb branży gastronomicznej
Bariery współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie zawodowym i średnim dla potrzeb branży hotelarskiej
Bariery współpracy przedsiębiorców ze szkołami kształcącymi kadry na poziomie zawodowym i średnim dla potrzeb branży organizacji turystyki
Badanie luki kompetencyjnej w opinii pracodawców i pracowników sektora turystyki – dr Tadeusz Burzyński
Najważniejsze trendy, stanowiska i związane z tym kompetencje w sektorze turystyki w świetle I część badań BKL – Łukasz Maźnica, Dorota Micek, Joanna Kwinta Odrzywołek
Bilans kapitału ludzkiego
Analiza systemu uzyskiwania kwalifikacji i kompetencji turystycznych wymaganych w turystyce krajowej i międzynarodowej
Analiza badań potrzeb edukacyjnych w sektorach związanych z turystyką
Analiza badań rynku pracy w turystyce i identyfikacja luk badawczych wraz z propozycjami badań uzupełniających
„Prawne ramy nabywania kwalifikacji dla potrzeb branż turystycznych. Ocena istniejącego stanu i propozycje zmian. Część I Ramy prawne kwalifikacji na poziomie zawodowym i średnim”
Prawne ramy nabywania kwalifikacji dla potrzeb branż turystycznych Część I
„Prawne ramy nabywania kwalifikacji dla potrzeb branż turystycznych. , Ocena istniejącego stanu i propozycje zmian. – Część II Ramy prawne kwalifikacji na poziomie wyższym.”
Prawne ramy nabywania kwalifikacji dla potrzeb branż turystycznych. Część II
„Systemy certyfikacji w turystyce krajowej i międzynarodowej”
SYSTEMY CERTYFIKACJI W TURYSTYCE KRAJOWEJ I MIĘDZYNARODOWEJ
Trendy w kształceniu na potrzeby sektora turystyki
Analiza badań rynku pracy w turystyce i identyfikacja luk badawczych wraz z propozycjami badań uzupełniających
„Zbiorcza opinia o zmieniających się potrzebach / stanowiskach będących zainteresowaniem Sektorowej rady ds. kompetencji w turystyce„
Zbiorcza opinia o ...
Rama Kwalifikacji dla Sektora Turystyki.